Üzletszabályzat

Általános Szerződési Feltételek

A alábbiakban részletezett Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkozik, mint a www.cifradesign.hu internetes áruházban vevői megrendelést rögzítő mindennemű természetes személy, továbbiakban Vevő, másrészről a www.cifradesign.hu internetes áruház tulajdonosa és üzemeltetője, továbbiakban Eladó. 
Az internetes áruházban leadott minden rendelésre az annak leadási időpontjában érvényben lévő ÁSZF az irányadó. A rendelés leadásával az itt olvasott feltételeket Vevő feltétel nélkül elfogadja. Vevő tudomásul veszi, hogy a www.cifradesign.hu honlapon végrehajtott megrendelés következményeként a megrendelt termékre közötte és Eladó között adás-vételi és szállítási szerződés jön létre. 

Szerződés tárgya

A szerződés tárgya a www.cifradesign.hu internetes áruházban található mindazon árucikk, amire Vevő vásárlási megrendelést rögzít. A megrendelés rögzítésével Vevő kijelenti, hogy a megrendelt termék paramétereit elfogadja és igényeinek mindenben eleget tevőnek ismeri el.

Árak

A feltüntetett eladási árak forintban értendők és - alanyi adómentesség miatt - áfamentesek. A szállítási díjak 27% ÁFA-t tartalmaznak. Eladó fenntartja magának az árváltoztatás jogát, azonban mindig a megrendelés pillanatában feltüntetett árak vannak érvényben.

Rendelés

A www.cifradesign.hu internetes áruház termékeire rendelést leadni csak az áruház honlapján keresztül lehet. A megrendelés véglegesítése fizetési kötelezettséggel jár.

Rendelkezésre állás, előrendelés

A  Grafikás ékszerek 2-5 munkanapon belül, a Viaplant és az Ötvös ékszerek 5-10 munkanapon belül szállításra készek. E-mailben pár napon belül visszajelzünk, ha bármilyen gond adódna esetlegesen nem beszerezhető alapanyag kapcsán.

Az elállás joga

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltató számára jogszabály írja elő, hogy a szerződés megkötése előtt kellő időben tájékoztassa a fogyasztót az elállás jogáról, miszerint a fogyasztó indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Az elállási jog érvényesítésére nyitva álló határidő 14 naptári nap, amit áru megrendelése esetén annak átvételétől számítunk.
Eladó az elállást követő 14 napon belül köteles visszatéríteni a Vevő által kifizetett összeget. Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket, ezen felül egyéb költség nem terheli. Eladó azonban követelheti Vevőtől az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kára megtérítését.
Nem élhet elállási joggal a Vevő az egyedileg, kifejezetten az ő kérése előállított termék esetén.

Árengedmény kupon kód felhasználása

A megrendelni kívánt termékek kosárba tétele után klikk a 'Kosaram' menüpontra. Itt az 'Árengedmény kupon' mezőbe írd be a kapott kódot, ezután klikk a 'Kupon érvényesítése' gombra, így módosul a rendelés végösszege. Ha azt az információt kapod, hogy a kód érvénytelen, úgy kérjük ellenőrizd a helyes begépelést és az érvényesség dátumát. Amennyiben mégsem szeretnéd felhasználni a kupont, úgy az a 'Kód törlése' gombbal visszavonható. Egy megrendeléshez egy kód aktiválható.

Cserelehetőség

Amennyiben rossz terméket rendeltél, vagy meggondoltad magad, kérjük e-mailben vedd fel velünk a kapcsolatot és jelezd, hogy cserét, vagy pénzvisszafizetést szeretnél (a kiszállítás költségét természetesen nem tudjuk visszatéríteni). Ezután küldd vissza a csomagot címünkre a számlával együtt, a visszaszállítás költsége Téged terhel. A visszaküldött terméknek eredeti, "küldött" állapotában kell lennie. Nem a megrendelt áru, vagy minőségi hibás termék érkezése esetén e-mailben kérjük ezt jelezni, a csomag visszaküldésének költségét, valamint a ténylegesen megrendelt termék újraküldését ez esetben természetesen mi álljuk. Ha nem tudunk cseredarabot küldeni, mert esetleg elfogyott, akkor a kifizetett vételár levásárolható, vagy visszaigényelhető.

Szavatossági igény, reklamáció

Szavatossági igény benyújtására a Ptk. ide vonatkozó szabályai, valamint a 49/2003 (VII.30) GKM rendelet „a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről” útmutatásai az irányadók. A szavatossági igény benyújtása akkor jogos, ha a terméket az útmutatásoknak megfelelően kezelték és rendeltetésszerűen használták. A visszaküldött terméket - a visszaküldés költségei Vevőt terhelik - megvizsgáltatjuk annak érdekében, hogy bizonyított legyen a tény, miszerint a terméket semmilyen külső - hő, vegyi vagy esetleg túlzott fizikai - hatás nem érte. Amennyiben a terméken bekövetkezett minőségromlás gyártási hiba következménye, úgy a terméket természetesen kicseréljük. Ha a termék cseréjére Vevő nem tart igényt, az esetben visszafizetjük a vételárat. Visszaküldés kizárólag postai, futár úton történhet, a kapott számlákat mellékelni kell. A csomagot kérjük, értékbiztosítással együtt feladni, mert a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem tudunk vállalni.

Online vitarendezési platform

Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendezéséhez. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Kapcsolattartás és fogyasztói kifogások érvényesítése

Email: vevoszolgalat@cifradesign.hu
Telefonszám: +36 70 367 4067